U kovid bolnici u Sokobanji 135 pacijenata, situacija sa osobljem stabilna

Izvor: Niški portal | 05-Apr-2021 | 11:12

U kovid bolnici u Sokobanji trenutno se nalazi 135 pacijenata iz cele Srbije, izjavila je danas direktorka te kovid bolnice dr Vesna Milanović.

Prema njenim rečima, tokom vikenda u Specijalnu bolnicu za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' koja je od 25. marta po treći put u kovid sistemu bilo je više prijema pacijenata, nego otpusta.

- Primljeno je osam  pacijenata, dok je bilo četiri otpusta, a jedan pacijent je usled pogoršanja stanja transportovan u kovid bolnicu Kruševac, precizirala je Milanović.

Dr Milanović ističe da je reč o srednje teškim i teškim pacijentima.

-Svi su pod nadzorom naših lekara i medicinskog osoblja koji se o njima brinu 24 časa i ulažu sve svoje napore i trud kako bi ukazali pomoć svima. Situacija u bolnici je sada dobra (stabilna) što se tiče zdravstvenih radnika, odnosno lekara i medicinskih sestra i tehničara i svi funkcionišemo kao tim sa ciljem da se pomogne svakom pacijentu, napominje direktorka kovid bolnice ,,Sokobanja'' dr Vesna Milanović.

Bolnica ima svu neophodnu opremu i lekove, kao i odličnu saradnju sa resornim ministartvom zdravlja, RFZO i ostalim institucijama i ustanovama.

 
Komentari
0
Pošalji komentar
IXV ssJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: