40 najboljih učesnika projekta ,,Svetionik znanja’’ na prijemu kod Ministra Udovičića

Izvor: Niški portal | 03-Feb-2021 | 00:54

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio je u Palati Srbije 40 najboljih učesnika poslednje četiri generacije projekta ,,Svetionik znanja’’. Talentovani srednjoškolci bili su u prilici da Ministru predstave rezultate svojih projekata, kao i da ga upoznaju sa planovima vezanim za buduće aktivnosti.

 

Svetionik znanja svake godine okuplja 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Srbije i osmišljen je tako da učesnici, uz stručnu pomoć mentora, u timovima rade na osmišljavanju i pripremi projekata na neku od pet tema (ekologija, javno zdravlje, turizam, kultura i društvena odgovornost) u cilju unapređenja zajednica u kojima žive, ali i ličnog profesionalnog usavršavanja. Sve što je potrebno je da uoče neku dobru promenu koju bi želeli da realizuju u svom mestu, i prijave se na konkurs.

Projektna menadžerka Svetionika znanja, ovom prilikom zahvalila se Ministarstvu omladine i sporta, jer je prepoznalo značaj ovog projekta za mlade ljude u Srbiji, kao i na finansijskoj podršci koja im je pružena za realizaciju istog.

,,Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, projekat smo uspeli da sprovedemo u preko 30 gradova Srbije, gde su kroz četiri generacije, srednjoškolci imali priliku da kroz obuku steknu nova znanja o izradi projekata za unapređenje zajednica u kojima žive’’, istakla je Maja Rubin.

Gradovi koji su učestvovali ove godine su: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

Komentari
0
Pošalji komentar
Cmk 4VO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: