Dodeljene nagrade „Svetislav Milić“- mladima od srca“

Izvor: Niški portal | 15-Nov-2019 | 20:21

U prisustvu Tamare Vučić, supruge predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Nišu su uručene prvi put, nagrade „Svetislav Milić“- mladima od srca“ u šest kategorija – za nauku i obrazovanje, kulturu i umetnost,  humanitarni rad i mirnu borbu za ljudska prava, nagrada za sport, kao i priznanje institucije godine.

Organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda na ceremoniji održanoj u Narodnom pozoruštu u Nišu, organizovale su uručenje nagrade „Svetislav Milić“–mladima od srca, koja se od ove godine prvi put dodeljuje u šest kategorija: nauka i obrazovanje (srednjoškolci, studenti), kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport i u dve specijalne kategorije: institucija godine i ličnost godine. Idejni tvorac nagrade Jovan Milić rekao je da su nagradu osnovali sa željom da motivišu mlade i telentovane ljude koji se bave naukom, sportom, kulturom ili aktivizmom. 

foto: D.Vidojković

 Tamari Vučić uručeno je specijalno priznanje „Plaketa mira“ za podršku mladima i očuvanju mira.

Svečanosti uručenja nagrade u Nišu prisustvovali su načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, čelnici Grada Niša, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i obrazovnih institucija.

Komentari
0
Pošalji komentar
epb gkW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: