Srbija gradi šest novih auto-puteva: Na proleće radovi od Niša do Pločnika

Izvor: Niški portal | 15-Nov-2019 | 09:06

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je da na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih autoputeva, od Niša do Pločnika, saopštio je njen kabinet.

Ona je na sastanku sa gradonačelikom Niša, Darkom Bulatovićem, rekla da su u pitanju "projekti koji su važni ne samo za grad, već i za Srbiju".

-U Nišu se gradi više nego ikada. Za Vladu Srbije nema razlike između severa i juga, ulažemo u sve delove zemlje jer nam je u interesu da građani žive bolje", kazala je Mihajlović.

Ona je rekla i da je dogovoreno da "na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka, kao i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje autoputa".

Bulatović je istakao i da "Niš danas ima stabilne javne finansije kao i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva".

-Gradimo socijalne stanove, kao i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, rekonstruisali smo 55 saobraćajnica u Nišu, gradimo vrtiće, novi naučno-tehnološki park i spremni smo da uz vašu podršku nastavimo da unapređujemo kvalitet života u Nišu, rekao je Bulatović.

Na sastanku se razgovaralo i o daljem razvoju aerodroma "Konstantin Veliki", te konstatovano da ovo više nije mali aerodrom i da ima velike potencijale za dalje napredovanje.

Dogovorena je i dinamika otvaranja bočnih naplatnih rampi u zoni grada Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
CEE hEo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: