Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić u Kruševcu

Izvor: Niški portal | 24-Dec-2019 | 08:34

Juče je gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović priredila prijem za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije i proslavljenog selektora Zorana Gajića. Prijemu su prisustovali i Igor Miljković, generalni sekrtar Odbojkaškog saveza Beograda, Dušan Pešić, sekretar Sportskog saveza Kruševac i Lazar Jović, predsednik Odbojkaškog saveza Kruševac.

Razlog posete prvog čoveka odbojkaškog sporta u Srbiji je prisustvo na promociji publikacije o 70 godina postojanja ovog sporta u Kruševcu.

Gradonačelnik Jasmina Palurović zahvalila se gostima na poseti Kruševcu, uz zajedničku želju da Kruševac u narednim godinama postane odbojkaški centar i ima ekipe u obe konkurencije u najvećim stepenima takmičenja. "Kruševac je dosta poslednjih godina uložio u infrastrukturu sportskih objekata, tako da smo ponosni na izuzetno dobre uslove za bavljenje sportom, kako profesionalaca tako i rekreativaca. U narednom periodu učinićemo još dosta toga kako bi se sportska borilišta još više osavremenila".

Predsednik OS Srbije Zoran Gajić je predložio da naš grad bude domaćin Balkanskog prvenstva za mlađe kategorije, tokom leta naredne godine. "Želimo da na taj način još više popularizujemo odbojku u Kruševcu i Rasinskom okrugu, a organizacijom jednog takvog prvenstva u tome bi mnogo uspeli. Činjenica je da smo u obe konkurencije seniorski prvaci Evrope, ali Savez dosta toga radi na stvaranju i otkrivanju njihovih dobrih naslednika širom Srbije", rekao je Gajić.

Dušan Pešić i Lazar Jović izneli su najznačajnije podatke o funkcionisanju Sportskog saveza i odbojkaških klubova u Kruševcu, a zajednički stav im je da bi sa malo više finansijskih sredstava i rezultati bili bolji.

Ovom prilikom gradonačelnici Palurović uručena je odbojkaška lopta sa potpisima igračica seniorske reprezentacije Srbije, koje su tokom leta postale prvaci Evrope.

Komentari
0
Pošalji komentar
Fx6 mSu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: