Otvaraju se još dve kovid bolnice, u Sokobanji i Niškoj Banji 

Izvor: Niški portal | 24-Jul-2020 | 00:11

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša saopštio je danas da se na jugu Srbije otvaraju dve kovid bolnice, i to jedna u Sokobanji i jedna u Niškoj Banji koja će biti u pripravnosti, spremna da prihvati pacijente zaražene korona virusom sa juga Srbije u slučaju da broj obolelih nastavi da raste.


Specijalna bolnica ,,Ozren'' u Sokobanji najkasnije do ponedeljka, 26. jula, biće pretvorena u kovid bolnicu kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš, zaključak je Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša u dokumentu u koji je Niški portal imao uvid.

Takođe, stacionar Zelengora u Niškoj Banji staviće se u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Covid pacijente u slučaju da dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u KC Niš.

Stacionari Radon i Terme nastavitiće da rade u uobičajenom režimu rada.

Takođe, Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i KC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po  Naredbi Štaba od 04. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o o svoim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Covid-19 na teritoriji Grada Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
QGY HwR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: