Kada bi izbori bili održani ovih dana 58 odsto glasova za SNS

Izvor: Niški portal | 06-Apr-2021 | 00:21

Kada bi izbori bili održani ovih dana, 58 odsto glasova osvojila bi Srpska napredna stranka, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Ipsos.

Rezultati su pokazali da bi za SPS Ivice Dačića glasalo 7,2 odsto opredeljenih građana, prenose mediji.

Dosta je bilo Saše Radulovića osvojio bi 4,4 odsto glasova, Stranka slobode i pravde Dragana Ðilasa 3,8 odsto, a SPAS Aleksandra Šapića 3,6 odsto.

Istraživanje je pokazalo da bi se za cenzus borilo još nekoliko stranaka kao što su SRS, POKS, Zavetnici, Ne davimo Beograd i Narodna stranka, dok sve ostale stranke pojedinačno beleže rejting koji se kreće između jedan i dva odsto.

Direktor sektora za istraživanje javnog mnjenja u Ipsosu Marko Uljarević navodi da 37 odsto građana najviše veruje Aleksandru Vučiću, dok isti procenat ljudi kaže da ne verujem nikom, prenose mediji.

Prvi sledeći političar nakon Vučića kome građani najviše veruju je Ivica Dačić sa dva odsto.

Uljarević kaže da je javnost pozitivno ocenila sve napore aktuelnih vlasti u borbi protiv korona virusa i na skali ocena od jedan do pet, 62 odsto tu borbu ocenuje četvorkom i peticom, dok negativne ocene, odnosno jedinicu i dvojku, daje 20 odsto građana, od čega je izrazito negativno tek 11 odsto koji su dali jedinicu, prenose mediji.

U istraživanju Ipsosa rađenom u martu na uzorku od 1.000 punoletnih građana podaci su prikupljani putem telefona i na internetu.

Komentari
0
Pošalji komentar
OI4 Kuf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: