Ambasador Hil posetio punionicu Rosa vode na Vlasini

Izvor: Niški portal | 31-Mar-2023 | 10:42
Punionicu Rosa vode „Vlasinka" posetio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil. Tokom posete, ambasador Hil je izrazio zadovoljstvo pozitivnim doprinosom Coca-Cola sistema privredi Srbije i sveukupnom razvoju lokalne zajednice.
 
 
 
 
Rosa voda, koja je tokom godina postala sinonim za najviši kvalitet, osim u Srbiji, prisutna je u zemljama regiona, a godišnji doprinos izvozu iznosi preko dva miliona evra.
 
„Veliko nam je zadovoljstvo što je ambasador Hil posetio naš drugi dom, Vlasinu. Period od 2005. godine kada smo kao Coca-Cola sistem izvršili akviziciju punionice Vlasinka do danas obeležile su kontinuirane investicije, koje su premašile 15 miliona evra, i doprinele modernizaciji proizvodnje, opreme, ali najvažnije – razvoju zaposlenih. U Vlasinskom kraju mi nismo samo značajan poslodavac, mi smo i partner od poverenja. Ponosni smo na sve inicijative koje smo realizovali za lokalnu zajednicu, a posebno na naš projekat „Vlasina – čista ljubav", koji ima za cilj da ekonomski i ekološki osnaži ovaj kraj", istakao je ovom prilikom Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.
 
„Vlasinka" danas predstavlja sistem sa šest proizvodnih linija i najsavremenijim skladištem, što omogućava značajno povećanje proizvodnih kapaciteta i proširenje izvoza. U punionici je zaposlenje našlo duplo više radnika nego u periodu pre akvizicije, i sada „Vlasinka" ima skoro 100 zaposlenih.
 
Punionica Rosa vode nosilac je relevantnih globalnih sistema za upravljanje kvalitetom – ISO 45001 i ISO 14001, koji potvrđuju primenu propisanih standarda u oblastima zdravlja i bezbednosti na radu, kao i zaštite životne sredine. Takođe, Vlasinka je sertifikovana i prestižnim globalnim AWS standardom, koji potvrđuje najviši nivo brige o vodi.
 
 
Autor fotografija: Coca-Cola HBC Srbija
Komentari
0
Pošalji komentar
xLm KfK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: