Aptiv, čiji su zaposleni radili po 12 sati, traži nove radnike i nudi "veoma dobru radnu atmosferu"

Izvor: Niški portal | 07-Jul-2021 | 09:18
Britanska firma "Aptiv" potražila je ovih dana radnike u Nišu podelom letaka u kojima je između ostalog navedeno da se zaposlenima nudi "veoma dobra radna atmosfera".

O ovoj fabrici se proteklih dana pisalo jer su se njeni radnici u pogonu u Leskovcu prošle nedelje pobunili zbog dvanaestočasovnog radnog vremena.

Onima koji se odluče da rade u pogonu u Leskovcu, "Aptiv" je ponudio "prevoz do posla, obuku pre započinjanja samostalnog rada, priliku za implementaciju sopstvenih ideja, rad i razvoj karijere u svetski priznatoj kompaniji, priliku za profesionalni i lični razvoj i ugovor o radu zaključen direktno sa poslodavcem".
 


Kao prednosti rada navedene su "kantina kompanije, lekarska ordinacija, Dan Deda Mraza za decu i božićni pokloni za zaposlene". Osnovni uslovi za zapošljavanje su spremnost za rad sa stalnim radnim vremenom i u sistemu tri smene i orijentacija ka timskom radu.
 
"Aptiv" u Leskovcu zapošljava oko 4.000 radnika, ali je, prema rečima predstavnika sindikata te fabrike, oko 900 zaposlenih na bolovanju.
 
Podsećamo, radnici ove fabrike su dve nedelje morali da rade po 12 sati dnevno, a predstavnici sindikata su istakli da je ispred fabrike non-stop dežurala Hitna pomoć jer su radnice pri kraju dvanaestočasovnog rada padale u nesvest.
 
"Aptiv" je, prema najnovijim tvrdnjama radnika, radno vreme vratio na osam sati, ali sedam dana u nedelji, što je izazvalo novo nezadovoljstvo zaposlenih.
 
U anonimnoj izjavi za medije, jedna članica menadžmenta je izjavila da zaposleni nisu prinuđeni da rade sedam dana nedeljno, već da im se takva mogućnost pruža kako bi više zaradili.
 
Ta britanska kompanija bavi se proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, a pogone ima u Leskovcu i Novom Sadu.
Komentari
0
Pošalji komentar
AwL Jf5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: