Biznis priče i "po neki" recept kao odgovor na pitanje "kako do uspeha?" - Menadžeri u poseti NTP Niš

Izvor: Niški portal | 18-Nov-2022 | 21:51

Delegacija Srpske asocijacije menadžera (SAM) posetila je Naučno-tehnološki park Niš. Cilj posete je bio upoznavanje sa predstavnicima nekih od kompanija i startapova koji rade u okviru NTP-a u Nišu i povezivanje sa privrednicima i IT zajednicom. U okviru posete je organizovan panel na temu preduzetništva, na kome su učestvovali članovi UO SAM-a i privrednici iz Niša.

 

 

Kako je saopšteno, u okviru posete organizovan je i privredni panel "Put do preduzetničkog uspeha – postoji li univerzalni recept?" na kojem su svoja preduzetnička iskustva prisutnima preneli uspešni privrednici i članovi Upravnog odbora SAM-a.

S obzirom na višedecenijsko prisustvo elektronske industrije u ovom gradu, počevši od 1948. godine, kada je osnovana Elektroindustrija Niš, potpuno je prirodno da Niš i dalje predstavlja jedan od centara kada je reč o ovoj vrsti industrije. Okružen Mašinskim, Građevinsko-arhitektonskim i Elektronskim fakultetima NTP pruža mogućnost za razvoj brojnih startapova iz tih oblasti - zaključio je tom prilikom direktor NTP Niš Milan Ranđelović.

Naučno-tehnološki park u Nišu otvoren je 2020. godine. Sada ima 43 firme članice, od kojih su 23 startap kompanije, a 20 su razvojni centri. Dobar deo njih radi na razvijanju sopstvenih proizvoda. Kako je objasnio direktor NTP, oko 50% radi na razvoju ekosistema, dok drugih 50% pruža podršku kompanijama.

Foto: NTP Niš

Komentari
0
Pošalji komentar
xjO wlL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: