Trnava Kup 2022: "Da se sudijska pištaljka konačno čuje u našem selu"

Izvor: Niški portal | 11-Aug-2022 | 20:13
Za vikend, 13.08 i 14.08.2022. godine održaće se turnir u fudbalu "Trnava Kup 2022" koji se održava pod pokroviteljstvom Opštine Crveni Krst. Ovaj događaj ujedno predstavlja i prvu utakmicu koju će domaćin, FK Sloga Donja Trnava, odigrati na svom terenu nakon skoro pa deset godina neaktivnosti i propadanja terena. Turnir se održava u čast svih meštana i prijatelja kluba koji su zajedničkim snagama, na radnim akcijama u selu, ovaj teren obnovili i od puste žute livade sada napravili pravo malo remek delo - velelepni stadion kojim se svi sada ponose.
 
 
 

"Ovaj klub sada nama znači život u selu jer nam se konačno ispunio dugo očekivani san - Da se sudijska pištaljka ponovo čuje u našem selu", navode iz FK Sloga Donja Trnava.

 
Fudbalski turnir "Trnava Kup 2022" će okupiti ukupno četiri ekipe i to: SU Novoselac, FK Mramor, "Mladost" Donji Komren i domaćin, FK Sloga Donja Trnava.
 
Raspored utakmica:
Subota, 13.08: Fk Sloga - FK Mramor 15:30 časova
Subota. 13.08: Novoselac : Omladinac Donji Komren 18 časova
 
Nedelja, 14.08: Utakmica za treće mesto - 15:30
Nedelja, 14.08: Finalna utakmica 18h
 
Ovaj događaj je poseban za meštane zato što ujedno predstavlja i zvanično otvaranje domaćeg terena koji je ponovo u funkciji nakon fudbalske apatije i nekorišćenja od desetak godina, kaže se u saopštenju.
 
"Da se sudijska pištaljka konačno čuje u našem selu", zajednički je moto meštana.
 
"Ta pištaljka nama predstavlja "život", odličan filter od svakodnevnih problema i izazova ali i najbitnije, sjajnu priliku da se svi zajedno okupimo na jednom mestu i podelimo sreću, suze i zagrljaje! Da ova priča zaista odlično utiče na komšije potvrđuje velika radna akcija koja je u jednom danu okupila čak 30 meštana i dece a kao rezultatat imamo to da je nekadašnje seosko ruglo (infrastruktura oko terena, svlačionice, kućiće za igrače, teren) sada pretvoreno u pravi seoski ponos, kompleks kome bi pozavidela i mnoga ozbiljnija naselja. Sada redovno stižu upiti u vezi sa narednim akcijama zbog energije koja se stvorila a ono zbog čega nam je posebno drago - to je činjenica da sada sami meštani predlažu dodatne sadržaje i događaje koji će leto u Trnavi ispuniti vrlo kvalitetnim kulturnim i zabavnim programom", prenose svoje utiske meštani.
 
"Smatramo da ova naša fudbalska priča i ovaj klub predstavljaju nešto mnogo veće i više od samog fudbala, otud i ogromna zainteresovanost komšija i komšinica da se priključe procesu oživljavanja sela i kreiranju dodatnih sadržaja. Činjenica je da u selu ne postoji nikakav drugi sadržaj a ono što je još bitnije, biće da smo konačno uspeli da ubedimo komšije (nas dvojica entuzijasta koji su prvih godinu dana bili sami u svemu) da ukoliko se mi sami ne probudimo i ne napravimo sadržaj koji će nam ispuniti dan i selo, zaista ništa neće da se dogodi samo od sebe i da definitivno sve od nas samih zavisi. Sada nas stvarno ima gomila!", završavaju na kraju.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
H7k GE9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: