Danas je Vrbica. Rukovodstvo Gradske opštine Medijana na Vrbicu tradicionalno s decom

Izvor: Niški portal | 08-Apr-2017 | 15:57

Venčići za zdravlje i srećno odrastanje

Tradicionalno na Lazarevu subotu, rukovodstvo Gradske opštine Medijana poklonima je obradovalo decu Niša, posebno mališane koji žive na teritoriji ove opštine. Na veliki pravoslavni praznik, u narodu poznatiji kao Vrbica, najmlađima su deljeni pokloni – za zdravlje i srećno odrastanje.

    

“Vrbica je praznik dece, kojoj je Gradska opština Medijana posvećena u svakom trenutku. Pokloni su simbolični ali na današnji dan imaju veliku vrednost”, rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana, prof.dr Žarko Ranković i podsetio:

“Prema Jevanđelskom predanju, Hristos je u Vitaniju stigao četiri dana posle Lazareve smrti, oživeo ga i digao iz groba, pa se ovaj praznik slavi i kao Vaskrsenje Lazara Četvorodnevnog. Vrbica je za pravoslavne hrišćane praznik dečije radosti, jer je Hristos polazeći u Jerusalim rekao: „ Pustite decu k meni, jer takvih je carstvo nebesko“, rekao je prof. Ranković.
Kao i uvek, veliki broj dece tiskao se da dođe do mladih vrbovih grančica i knjiga koje im je, kao i ranijih godina pripremila najveća niška opština. Najmlađi stanovnici Medijane posebno su se radovali zvončićima okačenim o trobojku.
Prigodne poklone mališanima su na platou ispred Hrama svetog Cara Konstantina i carice Jelene pored predsednika Skupštine prof. dr Žarka Rankovića delili i članovi Veća prof. Dr Srđan Jovković i Božidar Ilić, kao i deca iz Odreda „Vožd“ Karađorđe koja su kao i svake godine pomagala u organizaciji Vrbice u Gradskoj opštini Medijana.

Druženje sa najmlađim stanovnicima najveća niška opština organizuje godinama unazad negujući duh vere i pravoslavne običaje Srpske pravoslavne crkve.

Go Medijana Niš

Komentari
0
Pošalji komentar
a7k 6R1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: