Beba je dobro, puštena kući: Devojčica čija je majka umrla posle porođaja zbog korone izašla iz bolnice

Izvor: Niški portal | 30-Sep-2021 | 07:15
Devojčica čija je majka A.I. (23) iz Pirota preminula od korone tri dana nakon porođaja carskim rezom, otpuštena je iz Kliničkog centra u Nišu u dobrom opštem stanju i negativna na kovid 19.

Devojčicu koja je rođena 21. septembra u devetom mesecu trudnoće njene majke, u ponedeljak je sa Ginekološko - akušerske klinike preuzeo otac i odveo je u njihov dom u Pirotu.

"Beba je bila negativna na korona virus i stabilna po svim parametrima. Svi neophodni pregledi za novorođenče su odrađeni i budući da je sve bilo u najboljem redu nije bilo više razloga da bude na GAK pa je dete u ponedeljak preuzeo otac", kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Podsetimo, porodilja A. I. (23) koja nije bila vakcinisana, primljena je u septembru KC Niš zbog infekcije korona virusom u devetom mesecu trudnoće i najpre se nalazila u stacionaru jer njeno stanje u početku nije bilo loše. Kada su se parametri pogoršali, prebačena je u intenzivnu negu nakon čega je 21. septembra porođena carskim rezom kako bi se smanjio pritisak ploda na pluća.

Na svet je donela zdravu devojčicu koja je bila negativna na korona virus. Posle carkog reza porodilja se lagano oporavljala a u sklopu terapije je primila i krvnu plazmu rekovalescenata koja sadrži antitela pa su očekivanja lekara bila da će biti dobro. Međutim, u toku noći 24. septembra korona je pokazala svu svoju nepredvidivost - porodilji se stanje naglo pogoršalo pa je više puta reanimirana, ali je u jutarnjim satima izgubila bitku, uprkos svim naporima lekara da joj spasu život.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
zOV FFb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: