Ispred Staše su samo dve odlične Japanke. Nišlijka treća na svetu!

Izvor: NiškiPortal | 24-Jul-2018 | 20:47

STAŠA GEJO SUVERENO DRŽI POZICIJU U SAMOM PLANETARNOM VRHU U SPORTSKOM PENJANJU

 

sportskopenjanje.com
 

NIŠLIJKA TREĆA NA SVETU!
 

Drago mi je da se srpska trobojka tako visoko vijori. Čast mi je da promovišem Srbiju i pokažem koliko smo talentovana nacija

 


 

NIŠLIJKA Staša Gejo zauzima izvanredno treće mesto na svetu na generalnoj rang listi! Jedna od najboljih takmičarki u sportskom penjanju zahvaljujući sjajnim rezultatima koje je postigla na pet poslednjih svetskih kupova suvereno drži svoju poziciju u samom planetarnom vrhu. Ispred nje su samo dve odlične Japanke, dok joj u leđa gledaju prvakinje iz Kanade, Kine, Rusije, Koreje, Belgije... Iako među najmlađima, Staša iz meseca u mesec pokazuje izuzetan kvalitet, i tako na najbolji način gradi svoj put ka uspehu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Reč je o listi za sve tri discipline u slobodnom penjanju na svetskim kupovima, a računa se samo među takmičarkama koje su učestvovale barem na dva svetska kupa u svakoj od disciplina. Još nije kraj sezone, ovaj rezultat je promenjiv, ali svakako nije nimalo lako naći se u vrh.  Zadovoljna sam što se srpska trobojka vijori tako visoko u mom sportu. Čast mi je da promovišem svoju zemlju gde god da se pojavim, i pokažem da smo talentovani kao nacija, ne samo za sportove sa loptom, već i za penjanje – rekla je Staša.

Srpkinja je imala priliku da na tri težinska (Villars, Chamonix i Briancon) i dva brzinska svetska kupa (Villars i Chamonix) odmeri snage sa najboljim takmičarkama u pojedinačnim disciplinama, a slede novi izazovi.

- Već skoro mesec dana sam na turneji po Evropi, a sledećeg vikenda je poslednje takmičenje u ovom nizu, u mestu Arco u Italiji. Pored učešća na Svetskom kupu u težinskom i brzinskom penjanju, pozvana sam i na Boulder Rock Masters, na kome sam osvajala medalje prethodne dve godine, pa se iskreno nadam da ću uspeh ponoviti i ove godine - rekla je Staša Gejo.

Mlada Nišlijka aktivno se priprema za poslednje kolo u disciplini boldering koje se održava u Minhenu 17. i 18. avgusta, a nakon toga odlazi na Svetsko prvenstvo u Insbruku gde će se takmičiti u sve tri discipline.

 

sportskopenjanje.com

 

Komentari
0
Pošalji komentar
zwO H9u
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: