Iz POLICIJE apeluju da je prodaja pirotehnike MALOLETNICIMA izričito ZABRANJENA

Izvor: Niški portal | 30-Dec-2022 | 07:59

Policijska uprava u Nišu apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija, navode iz policije.

 

 

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ističu iz policije.

Ovlašćena službena lica u Nišu aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta, upozoravaju i navede iz policije. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
SXb FNf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: