Izabrano novo rukovodstvo ŽOK "Student"

Izvor: sportjuga.rs | 14-Nov-2019 | 08:25

Ženski odbojkaški klub „Student“ iz Niša dobio je novo rukovodstvo. Klub svetle tradicije ubuduće će sa mesta predsednika predvoditi Vojkan Zdravković, koji potiče iz sportske porodice, a i sam je dugo u odbojci. Prvi saradnik na mestu potpredsednika biće mu Nikola Ždraljević, aktivni sportista zaposlen u Kancelariji za mlade Gradske opštine  Medijana.

Ženski odbojkaški klub takmiči se u najnižem rangu takmičenja, pa će prvi zadatak novog rukovodstva biti formiranje Stručnog štaba i angažovanje još neke igračice. Na takmičarskom polju cilj je da ekipa raste i da do 2022-e godine kada bude obeležavano 50 godina postojanja kluba stigne makar do drugog po rangu takmičenja.

O svetloj tradiciji kluba govorio je Ljubodrag Brkić, predsedavajući skupštini i aktuelni predsednik Odbojkaškogh saveza Nišavskog okruga. On je podsetio da je Student igrao 10-ak godina u kontinuitetu u elitnom rangu stare Jugoslavije i da je imao u tom periodu i 4 reprezentativke SFRJ, ali je ukazao i na to da u gradu u prethodnoj deceniji nije bilo previše sluha za žensku odbojku. Finansiranje je na marginama, pa su takvi i rezultati.

screenshot

Moralo je da dođe do kadrovskih promena s obzirom da je klub prethodnih godina ispadao iz lige. Naš prvi zadatak je stabilizacija kluba i ekspresan povratak u viši rang, ekonosmka stabilnost i formiranje škole odbojke. Zahvalio bih se gradskom većniku Branislavu Kačaru na pomoći i podršci koju pružaju novom rukovostvu kluba. - izjavio je za Niški portal potpredsednik kluba Nikola Ždraljević.

Ženska odbojka u Nišu razvijena je u mlađim kategorijama i ima čak četiri kluba, ali kada je reč o seniorskoj odbojci Niša gotovo i nema na mapi Srbije.

Nova Uprava, koju pored predsednika i potpredsednika čine još i Ivan Nikolić, Bojan Sklepić, Milovan Stojadinović, Radovan Ždraljević i prof.dr Dragan Nejić pokušaće da klub konsoliduje na svim nivoima.

Do obeležavanje pola veka postojanja kluba ima nepune 3 godine. Sasvim dovoljno da uz Stručni rad i uz adekvatnu pomoć Grada i GO Medijana Ženski odbojkaški klub Student iz Niša zauzme mesto koje i zaslužuje.

Komentari
0
Pošalji komentar
Pje bCG
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: