Jednom od nastavnika koji štrajkuju glađu pozlilo

Izvor: N1 | 12-Feb-2017 | 21:10

Živadinu Disiću, jednom od troje nastavnika koji štrajkuju glađu ispred Vlade Srbije je pozlilo, pa je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

"Ovo je peti dan. Evo, priznaću da sam sinoć pojeo jedno jaje. Kolegi je pozlilo, ja sam bio s njim po ceo dan, stajao, šetao i smrzavao se. Nisam noćivao na betonu i izgleda da sam bio u pravu što nisam", kaže za N1 nastavnik u štrajku glađu Petar Blagojević.

foto: printscreen N1

Štrajkača su za N1 rekli su da su ih danas obišli ljudi iz Ministarstva prosvete, mada nisu znali da kažu ko tačno, i da su ih pozvali da u ponedeljak odu na razgovor u to ministarstvo.

Troje nastavnika tvrde da im je licenca nepravedno oduzeta, da imaju pravosnažne sudske presude u njihovu korist i traže od Vlade da im vrati licence za rad.

foto: N1

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, spremno da pomogne profesorima koji su ostali bez licenci i da nema potrebe za štrajkovima i pritiscima.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti, sindikati su upoznati sa koracima koje je Ministarstvo preduzelo kako bi rešilo problem oduzetih licenci, navodi se u saopštenju.

izvor: N1

Komentari
0
Pošalji komentar
tbk D6x
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: