KKK NAIS NA TURNIRU BWBL U SOFIJI - DUŠAN LAZAREVIĆ OBEĆAVA BORBU

Izvor: Niški portal | 04-May-2022 | 07:30
Predstojećeg vikenda se igra poslednji četvrti turnir Balkanske liga u košarci u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League - BWBL) u inauguralnoj sezoni 2021/2022. Za razliku od prethodna tri turnira (Bijeljina, Podgorica, Niš), kada su se igrala po dva kola, u Sofiji će odigrati tri.
 
BWBL već ima šampiona za sezonu 2021/2022. – KKK Bijeljina iz Bijeljine. Ono što čini turnir u Sofiji zanimljivim je borba za drugo mesto koje dele KKK Nais iz Niša i KK OSI Paramont iz Podgorice. Oba tima imaju po tri pobede i poraza, pa će direktan duel ova dva tima (najverovatnije) odlučiti ko će biti vicešampion BWBL. KKK Nais vredno trenira u sali OŠ Ivo Andrić – istureno odeljenje Branko Bjegović, svi igrači su motivisani i čekaju turnir.
 
„Radujemo se odlasku u Sofiju, grad gde smo pre 11 meseci ostvarili prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva, a to je bila baš ekipa naših sportskih prijatelja iz Podgorice. Biće to dobra utakmica, kao uostalom i sve utakmice u ligi. Obećavam borbu u ime svih Naisovaca na turniru u Sofiji." – rekao je centar KKK Nais, Dušan Lazarević.
 
Niški tim u subotu 07.05.2022. u 10 sati otvara turnir u Sofiji sa ekipom KK OSI Paramont iz Podgorice, potom istog dana u 17 sati odmeravaju snage sa šampionom KKK Bijeljina iz Bijeljina. Sledećeg dana, utakmicom sa domaćim BKHU Levski iz Sofije (početak u 11 sati), odigrava se poslednja utakmica u ovogodišnjoj sezoni.
 
Inače, BWBL čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina - Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski - Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont - Podgorica) i Srbije (KKK Nais - Niš). BWBL se igra po trokružnom, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a tim sa najviše bodova je šampion BWBL. Svaki tim je domaćin jednog turnira u sezoni. BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Sofija), izvršni komesar prof. dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević (Niš).
 
 
 
 

 

Fotografije: FB stranica KKK Nais (https://www.facebook.com/naisklubkosarkeukolicima) i BWBL (https://www.facebook.com/balkanswheelchairbasketballleague/)

Komentari
0
Pošalji komentar
yiv iGz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: