Kolima ubio biciklistu pa sa drugom sakrio telo u kukuruzu, suđenje odloženo peti put

Izvor: Niški portal | 13-Oct-2021 | 07:35
Suđenje Bojanu Rančiću (37) iz Medoševca kod Niša koji je optužen da je vozeći pijan 24. jula 2019. godine svojim vozilom usmrtio biciklistu Zorana Savića (65) iz sela Klisura kod Doljevca a potom pobegao i Bobanu Stojanoviću (50) koji se tereti da mu je pomogao da posle udesa sakriju telo nastradalog u polju, juče je odloženo i peti put u proteklih osam meseci ali ovaj put opravdano - zbog bolesti sudije Aleksandre Mojašević.

Odgovornost za prošli nedolazak preuzeo je advokat Radisavljević koji je rekao da je bio na suđenju u u Crnoj Gori, da se vratio u pet ujutru I da je mislio da je suđenje u 12 časova, a ne ranije, pa je tada greškom došao da klijentima.

Okrivljeni su upozoreni da poštuju sudske pozive kako ne bi završili u pritvoru.

Optuženi Boban Stojanović, koji je ranije jednom izostao jer je navodno sakupljao dokumentaciju za operaciju srčanih zalistaka, sada je najavio je da mu poziv za sledeće ročište dostave u - zatvor.

-Idem u zatvor u Leskovcu na izdržavanje kazne, ne raspisujte poternicu, rekao je Stojanović, nakon čega je sudija MIrko Drašković, koji je menjao odustnu sudiju Aleksandru Mojašević, naložio da se za sledeće ročište u novembru izda nalog za dovođenje Stojanovića iz lekovačkog zatvora.
 


Kako je "Blic" pisao, od februara do aprila, suđenje je tri puta odlagano za redom. Prvi put suđenje je odloženo 27. februara jer se obojica okrivljenih nisu pojavili pred sudom. 
 
Njihov branilac Radisavljević tada je rekao da se Bojan već dva meseca leči u bolnici u Gornjoj Totonici jer ima povišen šećer "koji ide do 21", a a Boban ima povišenu temperaturu i povraća pa se uplašio da nema koronu te je otišao da se testira. 
 
U martu je suđenje opravdano odloženo jer je sudija bila u izolaciji, ali se i tada pojavio samo jedan okrivljeni - Boban Stojanović. Na ročište u aprilu, Međutim, nije došao Stojanović čiji je nedolazak advokat Branislav Radisavljević opravdao time da on sakuplja medicinsku dokumentaciju jer navodno treba da ide na operaciju srčanih zalistaka, predavši nalaz lekara specijaliste kardiologa.

Optuženi su konačno saslušani 10.juna, ali na prošlo ročište nisu došla obijica optuženih kao ni njihov branilac, niti je sud, kako je rečeno, dobio obrazloženje nedolaska.

Na suđenju u junu, Rančić je priznao da je izazvao težak udes jer je na par sekundi izgubio svest, ali je negirao navode iz optužnice da je nakon toga sa Stojanovićem, koji je brat njegove žene, zatrpavao telo stabljikama kukuruza.

-Do nezgode je došlo tako što sam izgubio svest na par sekundi. Jesam kriv za udes tim što se ne slažem s tim da sam posle toga zatrpavao telo pokojnika stabljikama kukuruza. Ne znam zašto nisam odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kajem se, kada bih mogao, vratio bih vreme, ne znam zašto sam to tako uradio..., ispričao je on tada pred sudom, braneći se da nije pio alkohol pre, nego tek nakon nesreće. 
 
Stojanović se branio da je sve vreme spavao tako da nije ni video udes, niti je učestvovao u prikrivanju tela nastradalog bicikliste.

Teretnim vozilom nalateo na biciklistu
Kako je "Blic" pisao, ova teška nesreća desila se 24. jula 2019. godine na putu Niš – Leskovac u visini sela Klisura tako što je Bojan teretnim vozilom "čeri ego" naleteo na biciklistu koji se kretao suprotnom kolovoznom trakom, prešavši prethodno na njegovu stranu puta. 
 
On se tereti da se nalazio za volanom vozila iako je imao 2,5 promila alkohola u krvi zbog čega nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom. 
 
Bojan se sumnjiči da je posle nesreće, umesto da obavesti policiju i Hitnu pomoć, telo nastradalog pomerio i pokrio stabljikama kukuruza a da mu je drugooptuženi Boban u tome pomogao. 
 
Telo nastradalog Savića pronašli su radnici jednog preduzeća koji su obavljali radove u blizini mesta nesreće i nakon toga alarmirali državne organe. 
 
Usledio je uviđaj, pa brza istraga kojom je osumnjičeni vozač identifikovan i pronađen najviše zahvaljujući činjenici da mu je na licu mesta optpala registarska tablica sa vozila.
Komentari
0
Pošalji komentar
qde IMQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: