Koronavirus u okružnom zatvoru: 1 lice preminulo, 12 zaraženih

Izvor: Niški portal | 05-Oct-2021 | 10:15
Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, pored osuđenika S.M. koji je u subotu tokom noći preminuo od posledica korona virusa još 12 osuđenika u Okružnom zatvoru u Prokuplju su pozitivni na ovaj virus.

Od njih, jedno lice je smešteno u opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić" u Prokuplju u skladu sa mišljenjem tog lekara.

"Sva lica imaju laku kliničku sliku, blagu malaksalost i glavobolju i nijedno lice u ovom trenutku nema temperaturu. Sva lica dobijaju neophodnu terapiju koju prepisuju lekari, odnosno infektolog Opšte bolnice u Prokuplju i leče se u skladu sa protokolom koji se primenjuje za sve građane Srbije. Sva ova lica dobijaju takođe i vitaminske suplemente za jačanje imuniteta. Sve što je potrebno za lečenje lica, u skladu sa propisanom terapijom i protokolom za sve kovid pozitivne pacijente, obezbeđuje Zavod tako da troškove lečenja ne snose ni oni niti njihove porodice", kazano nam je u Upravi.
 


Oni dodaju da su mere koje se sprovode još od marta 2020. godine, a da su lica kod kojih je potvrđen virus izolovana i 24 sata pod nadzorom lekara.

"Naglašavamo i da nijedan zaposleni nema infekciju korona virusom u ovom trenutku u OZ u Prokuplju". navode u upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Sva lica koja dolaze na izdržavanje kazne ili u pritvor se testiraju antigenskim testovima koje je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija na vreme pre godinu i po dana obezbedila.
Komentari
0
Pošalji komentar
BVv FEw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: