Maršom za Aleppo

Izvor: Niški portal | 12-Apr-2017 | 16:26

Mirovna inicijativa „Civilni marš za Aleppo“ i organizacije civilnog društva iz Niša, pozvale su građane da se pridruže Maršu za Aleppo kroz Niš u četvrtak 13. aprila u 15 sati. Marš kreće od ulice Cara Dušana, preko Sinđelićevog Trga, zatim ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog  do Keja 29. decembar.

     

„Civilni marš za Aleppo” za sada broji 25 građana i građanki iz različitih država, čiji je cilj podizanje svesti o tome šta se dešava u Alepu i Siriji. On je započet  26. decembra 2016. u Berlinu, a za tri meseca učesnici su prepešačili više od 3000 kilometara kroz Češku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

  

 

Program za Niš, “Civilni Marš za Alepo” 13 April 2017:

08.00 - 11.30   Dolazak Marša u Niš iz Vrtišta (ulaz kroz Proletersku, Ivana Milutinovica, Šumadijska, Daničićeva, Gen. Milojka, Sokolska, Trg kralja Aleksandra ujedinitelja, Knjeginje Ljubice, Bul. 12. februar)

11.30 - 13.00   Poseta učesnika marša Koncentracionom logoru Crveni Krst, nastavak Marša kroz ulicu                                     Al. Medvedeva

14.15 - 14.45   Zvanično otvaranje aktivnosti marša u Nišu i performans: Sklekovi za Mir. Dođite na                                otvaranje i podržite akciju. (Trg kralja Milana)

14.45 - 15.00   Pokretni performans ” Otvorite granice” (Kroz Obrenovičevu ulicu)

15.00 - 16.00   Marš kroz Niš. Ideja je da se šetnjom ulicama Niša skrene pažnja javnosti na strahote rata u                                     Siriji. Građanke i građani Niša su pozvani da se pridruže maršu i na taj način iskažu svoju solidarnost.  (Maršuta: Ulice Cara Dušana, Sinđelićev Trg, Kralja Stefana Prvovenčanog, Kej 29. decembra, Obrenovićeva)

16.00 - 17.00   Performans: Stolice u paru.  Građani dobijaju mogučnost da sednu jedan na jedan sa učesnikom marša i postave mu pitanja u vezi marša, problema u Siriji i sl. (Trg kod TPC Kalča) 

“Civilni Marš za Alepo” u Nišu podržavaju:
Organizacije PROTECTA, Odbor za ljudska prava, KOM 018, Ženski prostor, Indigo, CRCR, neformalne grupe Niš Greeters, Inicijativa Kolektiv,
institucije: Opština Niška Banja, Kancelarija za mlade Grada Niša.
Komentari
0
Pošalji komentar
NWF YUc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: