VESTI IZ KOMŠILUKA: Na protestu protiv vlasti u Prokuplju čak 60 Topličana!

Izvor: Niški portal | 20-Jan-2019 | 13:57

I diže se veliki broj nezadovoljnih Topličana, čak 60, iz sva četiri okruga, na čelu, naravno, sa opozicijom... I organizatori skupa, oni malo inteligentniji, nagovoriše one koji su zaduženi isključivo za fizički rad da iskoriste bilbord u Prokuplju, koji je, inače, privatno vlasništvo i na kojem je već bila pošteno plaćena reklama, i zalepe poziv na protest. I svi zajedno, iz Prokuplja, Žitorađe, Kuršumlije i Blaca, njih šezdesetak, prošetaše sinoć od spomenika u centru grada do Carine, pa nazad do Gradske kuće.

'

Ako, neka šetaju, to preporučuju i lekari. Da se izađe iz kuće, na vazduh, da se protegnu noge. Šetnja je zdrava i za srce. Ako tome dodamo da jučerašnji dan i nije bio toliko hladan, da nije bilo leda na ulicama, vreme za šetnju bilo je idealno. Plus kad si sa najbližima, sa ljudima koji ti odgovaraju mentalno, istomišljenicima, pun pogodak. Šetaš, malo ćutiš, malo imaš neke smešne zahteve, proćaskaš, uz put zalepiš još neki poziv na protest gde stigneš, oblepiš zgradu, spomenik, znak, i teraj dalje. Pa malo psuješ državne funkcionere, malo lokalne, pa se takmičiš čija psovka je maštovitija. Akademski. Posebno ako su te psovke čula dečica, koja su nevezano za skup, šetala sa roditeljima. Kako kažu, deci moramo da pružimo primer, da nauče nešto, a ako su to razne dubokoumne psovke-pa bravo. Što bolja psovka, dete će da bude pametnije, bolje, bolji đak.

I tako, sinoć prošeta veliki broj nezadovoljnih Topličana, čak 60, iz sva četiri okruga, protegnuše ljudi noge, pa se rasturiše. Neko ode u obližnji kafić, drugi u kafanu, neko šta će, gde će-kući, kod žene, da nastavi sa psovkama.

Ostade oblepljen spomenik u centru grada, neke pozive sa plaćenih bilborda skinuše, deca naučiše nove psovke...

Kako nezvanično saznajemo, ako se ispune njihovi zahtevi, obećavaju da će svaki znak, svaki spomenik, plaćeni bilbord, Gradska kuća biti oblepljeni raznim pozivima, biće i nekih parola, ali da se razumemo, sve će to da bude na papiru u boji, da grad Prokuplje izgleda lepše i veselije!

Komentari
6
Pošalji komentar
3ia uHL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: