"Nagrade su posledica truda i rada" - Jakov Milutinović

On svira klavir, nastupa sa horom, diriguje i komponuje. Učenik je srednje Muzičke škole. Ako ga pitate koliko nagrada ima, neće znati da vam kaže tačan broj. Ipak, jedno zna – nagrade su za njega samo posledica truda i rada, ali ne i inspiracija. Inspiracija je za njega nešto drugo, a to drugo je borba za klasičnu muziku.

Niški portal

Među brojnim nagrada, a ima ih oko 30, najdraža mu je ona sa Međunarodnog takmičenja iz harmonije – osvojio je prvo mesto.

Treba istaći i da je prve korake, kada je reč o horskom pevanju, načinio sa 3 godine u horu ‘’Pikoli’’.

Pored pevanja, sviranja klavira i dirigovanja, dopalo mu se i komponovanje, a prve klavirske kompozicije napisao je sa 11 godina. Posebno ističe premijeru svog dela "Sve si premudro stvorio, Bože" (po tekstu Marine Milutinović) na Pashalnom (Vaskršnjem) festivalu u Hramu
Hrista Spasa u Moskvi, pred Njegovom svetošću patrijarhom Moskve i cele Rusije G. G. Kirilom.

Jakov je tokom školovanja išao i na takmičenja iz prirodnih nauka, ali je muzika uvek za njega bila na prvom mestu. U muzici se oseća najbolje.

U emisiji Naši uzori, Jakov govori i o svojim uzorima, o svom putu ka ciljevima, školovanju i daljim planovima.

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2018. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
5OG zpz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: