"Ni pedalj nazad! Samo napred ka uspehu!" - Matija Desančić

Arhitekta se bavi planiranjem i projektovanjem raznih objekata. Stvara objekte i prostore uzimajući u obzir masu, formu, teksturu, svetlost, troškove, konstruktivna i energetska ograničenja, samu funkcionalnost objekta, njegovu praktičnu opravdanost, društveno – socijalne potrebe, trenutne trendove, da bi došao na kraju do rešenja koje će biti i umetničko delo. Tako danas, savremena praksa objedinjuje u arhitekti inženjerska znanja i njegov umetnički talenat.

Niški portal

O arhitekturi kao inženjerskoj disciplini u umetnosti stvaranja, njenom smislu i ciljevima, sa osvrtom na prošlost, a sa pogledom u budućnost, govoriće student arhitekture Građevinsko – arhitektonskog fakulteta Niš, Matija Desančić. Aktivan je i u Studentskom parlamentu fakulteta. Zna šta studenti žele i veruje da stvaraju intelektualnu elitu koja je nova i drugačija od one predhodne, ali svakako bazirana na pravim vrednostima.

Matija će nam govoriti i o tome koliko je važno da jedan arhitekta misli glavom, a da pri tom sluša srce...

Matija nije samo budući arhitekta, on je i amaterski glumac u Akademskom pozorištu SKC Niš. Za arhitekturu voli da kaže da mu je „kao žena“, a da mu je gluma „ljubavnica“. Nasmejao nas je, pa smo ga pitali kako uspeva i da li uspeva da bude istovremeno i dobar arhitekta i dobar glumac i gde u toj vezi pronalazi razlog za sreću.

Za emisiju iz serijala „Naši uzori“ Matija Desančić je, između ostalog, poručio svima nama, a posebno mladim ljudima, da na putu ka svojim ciljevima ne odustaju i „Ni pedalj nazad! Samo napred ka uspehu“ !

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2018. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
ZNf x1R
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: