Niš je danas prestonica nauke!

Izvor: Niški portal | 15-Mar-2019 | 08:54
Organizacija "Nađi Raula" u saradnji sa radnom grupom za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša, a uz podršku Ambasade i Počasnog konzulata Kazahstana, organizuje jubilarni peti Forum mladih naučnika - podrži budućnost. U prilogu Vam dostavljam detaljnu agendu sa svim učesnicima. Ovogodišnja država domaćin foruma je:Republika Kazahstan, te će se paralelno sa konferencijom održati i mini sajam "Ljubav Kazahstana" u sklopu koga će se predstaviti književnost Kazahstana, ali i sama kultura ove za nas daleke države. Forum otvara Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gospodin Eržan, Prvi Sekretar Ambasade Kazahstana iz Budimpešte. Gradonačelnik će prisustvovati početku foruma, te kasnije odlazi u Gradsku kuću na potpisivanje memoranduma o saradnji sa Ćuprijom. Gradonačelnik će se obratiti tačno u 11h.
 
 
 
Svečano otvaranje foruma zakazano je za DANAS, 15.3.2019. od 11h u Velikoj Sali Univerziteta u Nišu. Među onima koji će govoriti i prisustvovati otvaranju foruma su: Nj.E. Yerzhan Zharilkanov, Prvi sekretar Ambasade Kazahstana u Budimpešti i konzul u Beogradu, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović,  Predsednik opštine "Crveni Krst" prof.dr Miroslav Milutinović, Sekretarka Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić i drugi. Forum otvara Vojni orkestar i Ženski Akademski hor SKC-a.

Između ostalih, na konferenciji će govoriti i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik na svetu, kome je ovo drugi put da govori na konferenciji u Nišu. Pored Đorđa na konferenciji će govoriti i Jelena Tomašević iz Beograda, ali i mladi talenti iz Niških Gimnazija i drugih škola. Do danas je prijavljeno preko 300 ljudi za slušanje konferencije.
 
Tema foruma je: "Mladi talenti. Zajedničko bogatstvo dva naroda. Ko su uzori mladima u Srbiji i kako im predstaviti prave uzore?"
 
 
Konferencija "Forum mladih naučnika" održava se DANAS 15.marta 2019. od 11h u velikoj sali Univerziteta u Nišu (Studentski trg br.2).
Cilj je da mladima prikažemo prave uzore današnjice, a to nisu rijaliti igrači, već upravo mladi talenti i naučnici. 
Komentari
0
Pošalji komentar
tDG Z8I
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: