Novo izvođenje operete “Slepi miš” 27. marta

Izvor: Niški portal | 22-Mar-2017 | 11:46

Opereta Johana Štrausa “Slepi miš”, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu i biće izvedena u ponedeljak 27. marta 2017. godne sa početkom od 19 časova. Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 časova.

Reditelj ove popularne operete je Ivan Vuković, dirigent Milena Injac, a delo je na srpskom jeziku.

Radnja ove operete u tri čina događa se u banji u blizini velikog grada. Libreto, po Mejaku i Haleviju, napisali Hafner i Žene, a praizvedba odigrala se u Beču, 5. aprila 1874. godine.

    

Temeljnim pripremama premijerno izvođenje operete "Slepi miš", nakon 50 godina, održano je 22. maja 2013. godine i time načinjen prvi korak ka obnovi Niške opere. Postavljanje prve operske predstave u Nišu, posle višedecenijske pauze, podrazumevalo je prvenstveno oslonac na niške snage sa skoro 300 izvođača od kojih je preko 120 na sceni. Premijera kao i sva sledeća izvođenja bila su rasprodata i ispraćena sa oduševljenjem i ovacijama mnogobrojne publike.

 

Operetom “Slepi miš” Johana Štrausa, Fakultet umetnosti i Narodno pozoriste u Nišu, gostovali su na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 28. aprila 2014.godine. Uspešno izvođenje operete beogradska publika nagradila je stajaćim ovacijama i dugim aplauzom.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
ju0 9Lb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: