Održan 8. Forum mladih naučnika

Izvor: Niški portal | 11-May-2022 | 10:46
Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, juče je u Nišu otvorila 8. Forum mladih naučnika. Ona je na poziv Humanitarne organizacije „Nađi Raula“, ponovo posetila Niš gde je razgovarala sa mladim i talentovanim učesnicama Foruma i to: Miljom Jovanović i Milicom Vugdelić iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Janom Dragović, studentkinjom Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Teodorom Obradović, učenicom Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu i Anom Mitić, učenicom Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.
 
 
„Vi ste već krenuli stazama sjajnog puta, koje u čovečanstvu otkriva skrivene tajne istinskog znanja, a priznanja koja danas dobijate jeste svedočanstvo vašeg nesebičnog truda i rada na postizanju naučnih saznanja koja vas kao mlade ljude u fazi učenja na neki način obavezuju da nastavite tim putem“ – istakla je Tamara Vučić, supruga predsednika.
 
Forum mladih naučnika već osam godina organizuje Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku portala za mlade Startuj.
 
„Kao što znate, događaj smo formirali kao učenici tehničke škole u Nišu i nismo imali ideju da će Forum ovoliko trajati. Sada, kao odrasli i zreli ljudi, uvereni smo u dalji uspeh Foruma“ – ističe Jovan Milić i dodaje: „Zahvalni smo gospođi Vučić na podršci i razumevanju. Njoj nikada nije teško da dođe u naš grad i da zajedno sa nama podrži mlade talente.“
 
Sala Univerziteta je bila mala da primi sve zainteresovane, ali ono što posebno ukazuje značaj na Forum mladih naučnika, jesu i gosti iz svih krajeva Srbije, te je u jednom trenutku u Sali Univerziteta u Nišu bilo preko 250 prisutnih.
 
 
U sklopu svečanog otvaranja nastupio je i Vojni orkestar iz Niša, ali i dečiji hor „Čarolija“.
 
U okviru Foruma mladih naučnika obratila se i Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ali i prof.dr Melanija Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, koja je istakla važnost Međunarodnog dana žena u matematici, koji se obeležava u 12.maja.
 
 
Foto: Mladen Đurović, Grad Niš
Komentari
0
Pošalji komentar
HH1 ky0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: