"Oko sokolovo" dnevno registruje u Nišu oko 1.000 prekršaja

Izvor: Niški portal | 28-Jul-2022 | 08:17
"Oko sokolovo" svakodnevno registruje oko 1.000 prekršaja, ali se vozači trenutno ne sankcionišu jer još traje period "uhodavanja".

Dva specijalna vozila su na ulicama od 1. jula, a od 1. avgusta će svima koji su snimljeni u prekršaju, na kućne adrese stizati kazneni nalozi od 5.000, odnosno 2.500 dinara - ukoliko se plati u roku od osam dana. Uz kaznu, kako je najavljeno, vozači će dobijati i fotografije prekršaja.
 
 

Koordinator Komunalne milicije u Nišu Dejan Kovačević kaže za Novosti da su najčešća parkiranja vozila na trotoarima i ometanja saobraćaja zaustavljanjem u kolovoznoj traci, a ne zaostaju mnogo ni ostavljanje automobila na zelenim površinama, ili na stazama predviđenim za kretanje biciklista i osoba sa invaliditetom.

U gradu na Nišavi, inače, ima oko 3.600 parking mesta, a njihov broj je prethodnih godina uvećan za oko 15 odsto. Statistika, nadalje, otkriva da je samo lane JKP "Parking servis" - po nalogu Saobraćajne policije - uklonio 7.000 nepropisno parkiranih automobila.

"Ako se vozač izjasni da je neko drugi upravljao njegovim vozilom, dužan je da o tome dostavi validne podatke i tada će prekršajni nalog biti izdat onome ko je bio za upravljačem. Ako ništa od toga nije slučaj, a vlasnik vozila ne plati kaznu, predmet se šalje na dalju obradu i prosleđuje Prekršajnom sudu", objašnjava Kovačević i ističe da svrha ovog sistema nije kažnjavanje, već povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
 
Kada je reč o taksi i dostavnim vozilima, traži se još uvek rešenje, dodao je Kovačević.
Komentari
0
Pošalji komentar
x8Z OQB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: