Ponovo kasne isplate zaposlenima u kulturi

Izvor: Niški portal | 18-Jan-2017 | 16:12

I ove godine nastavljeno je kašnjenje isplata zarada zaposlenima u ustanovama kulture.

U Gradskom odboru samostalnog sindikata grada Niša kažu da je septembra 2013. godine počeo problem, kada je isplaćen samo jedan deo zarade i od tada do sada na kraju grodine imaju problem.

- Mi smo od 16. decembra 2016. do 16. januara ove godine primili samo četvrtinu zarade. Primili smo umanjeni deo novembarske plate, a to u praksi izgleda da su oni koji primaju minimalnu zaradu primili pet hiljada dinara, kaže Slobodan Miljković, predsednik GO Samostalnog sindikata zaposlenih u kulturi Niša.

Sindikat traži hitno usklađivanje sa dinamikom isplata zarada u gradskoj upravi. Prema kolektivnom ugovoru, isplata zarada zaposlenima u kulturi treba da bude usklađena sa isplatom zarada zaposlenih u gradskoj upravi, kažu u niškom sindikatu zaposlenih u kulturni.

- Obećenje je bilo da će do kraja decembra biti isplaćene jubilarne nagrade, a u januaru dva decembarska dela i zaostatak iz 2013. godine. Jubilarne nagrade nisu isplaćene svima, a tek 16. januara  smo primili konačni obračun za novembar mesec. Krenuli smo sa tužbama za jubilarne nagrade, a jutros sam obavešten da su pustili nalog za isplatu jubilarnih zarada, kaže Miljković i dodaje - videćemo šta će biti sa obećanjem da će u januaru biti isplaćena dva decembarska dela i zaostatak iz 2013. godine.

Inače, u devet niških ustanova kulture zapošljeno je 408 radnika.

Komentari
0
Pošalji komentar
TDc ToI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: