Posle serije, stiže nam i film o Miloševiću

Izvor: Niški portal | 20-Apr-2021 | 10:06

Snimanje kratkometražnog igranog filma, psihološke drame Čovek iz Tehnogasa, čiji je reditelj i scenarista debitant Vladimir Mančić, završeno je nedavno u Beogradu. Projekat je podržao Filmski centar Srbije.

Ovo ostvarenje prati događaj iz januara 1970, kad se dva direktora preduzeća Tehnogas, Slobodan Milošević (Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović) spremaju se za poslovni put u Niš, vozom. Milošević se protivi, ali popušta pod pritiskom generalnog direktora, Ivana Stambolića (Miloš Đurović). U vozu, raspravljaju o tekućim pitanjima vezanim za postrojenje u Nišu. Stefanović problemima pristupa obavešteno i diplomatski, dok Milošević nudi radikalna i kratkoročna rešenja.

Stefanović mu tada savetuje da ne ulazi u politiku... Sedamnaest godina kasnije, 1987, u toku je Osma sednica CK SK Srbije, na čijem čelu je Milošević. Stefanović, predsednik privredne komore, pripada gubitničkoj Stambolićevoj struji. U pauzi sednice, Milošević ubeđuje Stefanovića da odustane od govora. Uprkos pretnjama i obećanjima, Radoje ipak drži govor, što će za njega značiti političko samoubistvo.

Komentari
0
Pošalji komentar
d41 3dh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: