Pozorište lutaka na 15. festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim"

Izvor: Niški portal | 23-Nov-2022 | 00:20

Tokom ove sedmice Pozorište lutaka će izvesti predstavu „Trnova ružica“ na matičnoj sceni i predstavu „Pop Ćira i pop Spira“ na sceni Narodnog pozorišta Leskovac u okviru Petnaestog festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“. 

Početkom naredne nedelje ansambl Pozorišta lutaka putuje u Beograd gde će sa predstavom “Trnova ružica“ učestvovati  na Pedeset trećim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. 

Četvrtak, 24. novembar, 18.00
„Trnova ružica“

Na temelju poznate bajke o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu  i hrabrom spasiocu, predstava podseća  malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može doći do željenog cilja.
U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj. 

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge će tumačiti: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković (k.g.), Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Subota, 26. novembar
Učešće na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade
profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“
Narodno pozorište Leskovac
„Pop Ćira i pop Spira“
17.00 i 19.00

Pozorište lutaka Niš u subotu 26. novembra učestvuje sa predstavom „Pop Ćira i pop Spira“ na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, čiji je domaćin ove godine Narodno pozorište Leskovac. Festival se održava od 21. do 28. novembra. 

Reč je o republičkom takmičarskom festivalu koji je osnovan sa ciljem unapređivanja i afirmacije profesionalnog dramskog stvaralaštva namenjenog deci i mladima. 
Po izboru selektora Aleksandra Radulovića u takmičarskom programu učestvuje sedam profesionalnih pozorišta iz Leskovca, Vranja, Šapca, Zaječara, Kragujevca, Kruševca i Niša. 

Predstavu „Pop Ćira i pop Spira“ režirao je Predrag Štrbac, a uloge tumače: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić (k.g.), Teodora Stojković (k.g.) i Danilo Milenković (k.g.).

Nedelja, 27. novembar

Zbog učešća na Petnaestom festivalu predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ i Susretima profesionalnih pozorišta lutaka u Beogradu, u nedelju 27. novembra neće biti predstava na matičnoj sceni.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
1Y4 VVB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: