Premijera komada “Mrtve duše” za 130 godina pozorišta

Izvor: Niški portal | 10-Mar-2017 | 17:41

Niško Narodno pozorište u subotu, 11. marta obeležava 130 godina postojanja. Za jubilej pozorište je spremilo premijeru komada „Mrtve duše“, Nikolaja Gogolja, koji je režirala Ana Đorđević, koja potpisuje i dramatizaciju kao i idejno rešenje za scenografiju. Asistent scenografa je Miloš Todorović, za kostim je zadužena Lana Cvijanović, muziku je komponovao Vladimir Petričević, lektor je Nataša Ilić, a po prvi put žensku ulogu tumači Dejan Cicmilović.

U predstavi igraju: Dušan Matejić, Danilo Petrović, Vesna Stanković, Nađa Nedović Tekinder, Jelisaveta Karadžić, Ivana Nedović, Miloš Cvetković, Dejan Cicmilović, Jasminka Hodžić.

  

-Kada su mi iz niškog pozorišta ponudili da radim ‘Mrtve duše’ skočila sam od sreće. Imala sam slobodu da pristupim delu kako mislim da je najbolje, da sama uradim glumačku podelu, a takvi uslovi se retko dešavaju. Mislim da sam sa ovom glumačkom ekipom uspela da ostvarim jednu od svojih najboljih režija”, rekla je rediteljka.

Prva predstava, „Srpski Ajduci“, Jovana Sterije Popovića izvedena je u Nišu 1887. Predstavu je pripremilo pozorište „Sinđelić“, koje je osnovano početkom te godine.

Rekorder po izvođenju je i dalje komad Ivkova slava Stevana Sremca.

Komentari
0
Pošalji komentar
u2n zd8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: