Cineplexx Niš: Priča o najvećem boemu nekadašnje Jugoslavije na velikom platnu od ovog četvrtka

Izvor: Niški portal | 14-Sep-2021 | 12:13
U PRODAJI ULAZNICE ZA FILM ,,TOMA“ U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU  
 
Životnu priču velikana narodne muzike, Tome Zdravkovića, prikazanu u biografskom filmu ,,Toma“ Dragana Bjelogrlića gledamo od četvrtka, 16. septembra u Cineplexx Niš bioskopu a ulaznice su uveliko u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.
 
 
Impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. ,,Toma” je biografski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.
 
Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u Cineplexx Niš bioskopu 16. septembra od 20 časova, na Boemskoj večeri. Posluženje pred projekciju ali i poklon vaučer kafane ,,Mrak“ upotpuniće atmosferu i duh vremena kada se uz pesme najvećeg jugoslovenskog boema pevalo i plakalo, baš kao i danas.
 
Milan Marić uspeo da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju i Andrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović.
 
 
Ne propustite priču o usponu i kraju najvećeg jugoslovenskog boema Tome Zdravkovića na velikom platnu Cineplexx Niš bioskopa od 16. septembra. Ulaznice su u prodaji.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
vYR SMo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: