Prijave su u toku za dečju radionicu u kampu Fabrike umetnika

Izvor: Niški portal | 13-Jul-2021 | 10:20
Radionica: Tajna duginih boja - Priroda u rukama dece
 
Kako se crtanjem, uz tehniku akvarela, malo vode i dobre volje stvara duga, saznajemo na još jednoj radionici za najmlađe sugrađane. EU info kutak Niš i Fabrika umetnika pozivaju roditelje da prijave svoju decu za novu radionicu koja će biti organizovana u subotu 17. jula, u kampu Fabrike umetnika, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda. 
 
 
 
Radionica „Tajna duginih boja“ druga je u serijalu kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije, nove kod nas. Radionicu kroz bajku „Rečna vila“ vodi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji.
 
Rad će biti podeljen u dve grupe:
* deca predškolskog uzrasta – 4 do 6 godina                 ( 17. jul od 17:00h do 17:45h)
* deca nižih razreda osnovne škole – 7 do 10 godina   ( 17. jul od 18:30h do 20:00h)
 
Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca će na radionici razvijati zdrave navike i biti animirana da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima. Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, te podstiče inovativnost, maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece.
 
Teme o kojima će deca učiti u serijalu radionica biće najvažniji resursi kojima naša planeta raspolaže: voda, zemlja, vatra, vazduh i biljke. U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagodije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.
Kako je izgledala prva radionica, pogledajte na sajtu.
 
Foto: EU u Srbiji
 
Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na drugoj radionici 17. jula treba da popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 16. jula u 17 sati ili do popune kapaciteta. Materijal za rad i osveženje za decu i roditelje obezbeđuju organizatori.
 
Prijavni formular – LINK
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
dx8 A5F
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: