Prodaje se javnim nadmetanjem ostatak imovine Elektronske industrije Niš

Izvor: Niški portal | 18-Nov-2022 | 20:07
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju 3 poslovna prostora i ostale nepokretnosti u vlasništvu niškog Ei holdinga, odnosno firme EI komerc Niš. S obzirom na to da se firma nalazi u stečaju, prodaja se obavlja na osnovu rešenja stečajnog sudije Privrednog suda u Nišu.
 
Na prodaju su oglašeni, kako je navedeno u dokumentaciji, poslovni prostor koji ima površinu od 1.315 m2, dok je kvadratura ostala dva 615, odnosno 459 kvadrata. Pored ovoga na prodaju su oglašene i 3 zgrade ostalih industrijskih delatnosti znatno manje kvadrature koja se kreće u rasponu od 45 do 410 m2.
 
Početna cena imovine koja se prodaje iznosi nešto manje od 30 miliona dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 20. decembar u 12 sati.
 
Podsetimo se:
Elektronska industrija Niš (EI Niš), je nekada bila srpska je holding kompanija sa sedištem u Nišu, koja je nastala 1948. godine formiranjem Instituta za proizvodnju radio-opreme i rendgenskih aparata.
 
Najuspešniji period poslovanja je bio od 1965. do 1980. godine. U to vreme je EI imala pogone u Nišu, Beogradu, Svrljigu, Žitorađi, Aleksincu, Đevđeliji (Makedonija), Srbu (Hrvatska), oko 50 fabrika sa 28.000 radnika i godišnji bruto proizvod od oko 700 miliona dolara. Elektronska industrija je u to vreme imala veliki asortiman proizvoda široke potrošnje za domaće potrebe, vojsku i izvoz. Proizvodili su se aparati i uređaji u velikim serijama: radio-aparati, zvučnici, pojačala, sistemi za ozvučenje, računari, električna brojila, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, obične pegle, „rolo” pegle, crno-beli i televizori u boji, telefoni, telefonske centrale, VF uređaji, radio-stanice, železnička signalizacija, semafori i prateća oprema, uređaji specijalne namene za potrebe vojske i milicije, štampana elektronska kola, industrijska elektronika, auto-elektronika, rendgen aparati, medicinski uređaji, kolor katodne cevi, elektronske cevi, klima uređaji, kartonska ambalaža, plastična galanterija, feromagnetni materijali, otpornici, kondenzatori, mehanički delovi uređaja, poluprovodnički elementi...
 
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
Tdx cLr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: