Prva niška gimnazija "Stevan Sremac" slavi 144 godine od osnivanja

Izvor: Niški portal | 23-Nov-2022 | 00:40
Ove godine Prva niška gimnazija "Stevan Sremac" slavi 144 godine od osnivanja. I ove godine cela nedelja je u znaku Dana škole. Predstavom „Bog”, nastupom školskog hora, uručenjem nagrada laureatima literarnog i likovnog konkursa biće svečano obeležen Dan najstarije niške gimnazije, u sredu, 23. novembra, od 12 sati u svečanoj sali škole.
 
 
 
 

Tom prilikom će direktorka škole, Jelena Milošević, nagraditi pobednike i osvajače 2. i 3. mesta na likovnom konkursu, literarnom konkursu i sportskom turniru koji su organizovani u okviru obeležavanja Dana škole.

Takođe, nagrađeni će biti i učenici koji su u prošloj školskoj godini osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima, kao i njihovi predmetni nastavnici. 

Za četvrtak, 24. novembar, predviđeno je gostovanje pisaca Dejana Stoiljkovića i Vladimira Vučkovića, koji će sa učenicima razgovarati o književnosti.

U petak, 25. novembra, nadmetaće se mladi besednici. Tradicionalno Takmičenje u besedništvu jeste manifestacija kojom se završava obeležavanje godišnjice. Tema ovogodišnje besede je: „Jer, pripovedač i njegovo delo ne služe ničemu ako na jedan ili drugi način ne služe čoveku i čovečnostiˮ. Istog dana je i proglašenje pobednika i uručenje nagrada najboljim govornicima.

Nit koja će donekle povezivati većinu ovogodišnjih događaja je Ivo Andrić i obeležavanje 130. godina od njegovog rođenja. I likovni i literarni konkurs inspirisani su Andrićevim mislima i delima, baš kao i izložba razglednica najlepših mostova Nemačke i Rusije, koju su radili učenici koji uče nemački i ruski jezik. Takođe, spremna je i virtuelna izložba fotografija Iva Andrića, koju pripremaju učenici sa svojim nastavnicima informatike i računarstva.

Sve događaje prate mladi novinari ‒ članovi novinarske i multimedijalne sekcije, koji će ovih dana promovisati svoj novi broj časopisa, ali i svoj blog „Sremčeve priče”.

PROGRAM 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
sLc Epp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: