Regrutacija novih članova u organizaciji AEGEE - Niš

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2021 | 11:12
U periodu od 4.10.2021. do 17.10.2021. biće otvorena prijava za nove članove u nevladinoj, neprofitnoj organizaciji AEGEE-Niš. Link koji vodi do prijave se nalazi na društvenoj mreži Instagram u opisu profila organizacije (aegee_nis). Otvorena je za sve ambiciozne mlade ljude, studente i one koji su završili četvrtu godinu srednje škole.
 
Mladi imaju priliku da se prijave i postanu članovi jedne od najvećih evropskih studentskih organizacija u Nišu koja im otvara vrata ka novim prilikama, mogućnost neformalnog obrazovanja, praksu i putovanja. Prijava će biti otvorena dve nedelje za one koji žele da budu deo organizacije koja svojim aktivnostima teži približavanju Evrope mladima.
 
“AEGEE” je multidisciplinarna, multikulturalna evropska studentska organizacija koja je nevladinog i neprofitnog karaktera. Kao takva, ”AEGEE” je organizacija otvorena za studente i mlade ljude sa različitih fakulteta i profesija. Rad organizacije zasniva se na podsticanju mladih ljudi da preuzmu aktivnu ulogu u društvu pružajući im različita polja na kojima mogu da se angažuju. Stvara prostor za komunikaciju, učenje, razvoj i realizaciju ideja mladih. Cilj “AEGEE-a” je da jača razumevanje i toleranciju među mladim Evropljanima tako što im pruža pristupačne razmene u svojim lokalima i zalaže se za Evropu “bez granica”.
 
AEGEE-Niš je jedan od 140 lokala ove organizacije koji je poznat po brojnim projektima koji podržavaju ideju solidarnosti i komunikacije među mladima. Najpoznatiji projekat je omladinska razmena “Summer University” koja se organizuje svake godine preko leta. Na razmeni mladi širom Evrope kroz zabavu i neformalnu komunikaciju stiču nova poznanstva, korisne veštine i znanja. Cilj razmene je podsticanje tolerancije i komunikacije između različitih kultura. Najpoznatiji projekat na lokalnom nivou je seminar “Be Smart And Start” koji je namenjen karijernom usavršavanju mladih. Upoznaje mlade sa pojmom preduzetništva - na koji način mogu da razviju, realizuju i unovče svoje ideje. Pored navedenih projekata organizuju se i projekti namenjeni podizanju ekološke svesti “Kako biti EKO?”, “Dan mentalnog zdravlja” - projekat koji ukazuje na važnost mentalne higijene, “Hable with moi” - projekat upoznavanja drugih kultura i “Humanitarni gejming turnir”.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
hvK MG8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: