Tekvondo klub Ramin Niš: Anastasija Stoičkov osvojila 3. mesto na turniru Slovenija Open

Izvor: Niški portal | 24-Feb-2019 | 20:55


Ovog vikenda, 23. - 24. 2. 2019. u hali Tivoli u Ljubljani održan je 11. po redu turnir Slovenija Open, ranga G1.

Turnir je pod okriljem Svetske tekvondo federacije i bodovni je za svetsku rang listu, a učestvovalo je 903 takmičara iz SAD-a, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske, Danske, Finske, Irske, Velike Britanije, Španije, Francuske, Belgije, Holandije, Luksemburga, Nemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Izraela, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Maroka, Iraka, Srbije i Slovenije.

Prvog dana je nastupala i takmičarka TK ''Ramin-Niš'' Anastasija Stoičkov u konkurenciji juniorki -63 kg. Posle 2 sigurne pobede, nad Britankom Adel Vilijamson i Italijankom Melisom Kiris, u polufinalu se sastala sa Nemicom Vivijanom Valentino, nekadašnjom kadetskom prvakinjom Evrope iz 2017. Anastasija je u polufinalnoj borbi povela sa 3:0. Međutim, gust raspored borbi je uslovio da obnovi povredu zbog koje je najpre Vivijana sustigla, a na kraju druge runde smo morali i da predamo meč pri rezultatu 3:3. Tako je u veoma jakoj konkurenciji na ovom značajnom takmičenju Anastasija Stoičkov osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.


Ovaj uspeh je doneo klubu 11. mesto u konkurenciji juniorki i ukupno 17. mesto u juniorskoj konkurenciji, od ukupno 266 timova.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
FVp Pa7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: