"Treba biti istrajan na putu ka ciljevima" - Nikola Živanović

Možda istorija nije mnogima omiljen predmet, ali ne može se zanemariti činjenica da ona ima odgovore na veliki broj pitanja iz prošlosti. Ona nas upoznaje sa onim što je nekada bilo – upoznaje nas sa svetom kakav ranije nismo poznavali. O tome zašto je ona važna još bolje govore oni koji je odlično poznaju i kojima je ona itekako zanimljiva nauka. Jedan od njih je Nikola Živanović. Svoje znanje iz istorije pokazao je maja meseca na državnom takmičenju na kome je osvojio drugo mesto.

Ovaj odličan rezultat ostvario je u osmom razredu, a u međuvremenu je upisao i željenu srednju školu – Pravno-poslovnu. Dok se pripremao za takmičenja iz istorije, Nikola je nastupao i sa školskim orkestrom i bavio se sportom. Zahvaljujući dobroj organizaciji i time što je bio istrajan u želji da ostvari odlične rezultate, bio je uspešan na takmičenjima.

Kaže da je važno da čovek zna šta hoće kako bi došao do cilja. U emisiji ’’Naši uzori’’ priča o svom putu kao željenom reziltatu, o istoriji i ambicijama, a važnu poruku poslao je mladim ljudima koji teže ka ostvarenju svojih ciljeva.

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2018. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
deO POW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: