Učitelj sa fudbalskim klubom osvojio više od 500 pehara

Izvor: Niški portal | 08-Jul-2022 | 15:15
Nakon nedavnog osvajanja titule državnog prvaka u fudbalu u kategoriji dečaka uzrasta 11 godina i trećeg mesta sa osmogodišnjim dečacima, broj pehara i medalja koje su tokom protekle 24 godine osvojili mladi igrači fudbalskog kluba "Filip Filipović" iz Niša premašio je 500.Zahvaljujući toj brojci, fudbalski klub "Filip Filipović" ubraja se u najuspešnije dečje fudbalske klubove u Srbiji, dok trener kluba Srđan Ristić sa pravom za sebe može reći da je jedan od najuspešnijih domaćih fudbalskih trenera, a svakako je najuspešniji trener među učiteljima.

Trenerskim poslom Ristić je počeo da se bavi na početku učiteljske karijere, jer je i sam igrao fudbal u različitim klubovima u Nišu i već skoro tri decenije je omiljeni trener i omiljeni učitelj.

Ristić je je agenciji Beta rekao da je fudbalskom klubu prethodila fudbalska sekcija "Srćkovo jato", u školi koja se tada zvala "Filip Filipović", a sada "Dušan Radović".
 

"Sa 'Srćkovim jatom' takmičili smo se uspešno na turnirima u Nišu i tako smo došli na ideju da oformimo fudbalski klub. Želja nam je bila da deci iz okruženja omogućimo da se bave sportom, ali tako da mogu sama da dolaze na trening", naveo je Ristić.

On je rekao da je dobio podršku tadašnjeg direktora škole, a sada počasnog predsednika FK "Filip Filipović" Milorada Novkovića, koji je dozvolio da klub koristi sportske terene u školskom dvorištu.

"Sada u klubu imamo 120 dečaka, ne samo iz škole 'Dušan Radović', već iz svih delova grada, ali i okolnih mesta, poput Prokuplja, Aleksinca i Sokobanje. Dečaci su od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole", izjavio je Ristić, koji osim učiteljske diplome ima i licencu za fudbalskog trenera.

Prema njegovim rečima, tokom proteklih godina, mali fudbaleri FK "Filip Filipović" osvajali su pehare i medalje na različitim takmičenjima, počevši od gradskog nivoa, preko regiona istočne Srbije, do nacionalnog nivoa.

Ristić je rekao da dečaci u klubu moraju da nauče prvenstveno da je fudbal timska igra i da nema izdvajanja pojedinaca, a takođe i da moraju mnogo da rade da bi postigli postigli dobre rezultate.

"Tajna uspeha kluba je u tome što se deca prepuštaju igri, pre svega igri sa loptom. Radi se na njihovoj tehnici, motorici i koordinaciji, dok fizička sprema i ostalo dolaze kasnije, sa njihovim fizičkim razvojem", dodao je Ristić.

Brojni dečaci koji su prve fudbalske korake napravili u FK "Filip Filipović" nastavili su da se uspešno bave fudbalom kako u domaćim, tako i inostranim sportskim klubovima.

"Aleksandar Pešić je prošle godine bio najbolji strelac turskog prvenstva, Ivan Ilić igra u Veroni, njegov brat Luka Ilić u Francuskoj, Rade Dugalić igra u prvoj kineskoj ligi, a Uroš Vitas u Emiratima. Lazar Ćirković je u Mađarskoj, Uroš Nikolić je član izraelskog prvoligaša, a Nikola Stojiljković bio je član Brage", naveo je Ristić.

Jedan od vrlo uspešnih fudbalera u dečjem uzrastu Nikola Vukadinović, sportsku karijeru nastavio je kao trener u klubu "Filip Filipović".
 
Foto: Beta
Komentari
0
Pošalji komentar
RYE Gqu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: