Uhapšeni lekari zbog mita

Izvor: Niški portal | 21-Mar-2018 | 20:25

Niška policija je, u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsila pet osoba.


 
Uhapšeni su N. I. (1967), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela primanje mita, kao i D. R. (1946) i D. R. (1946) zbog krivičnog dela davanje mita.
 
Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem, uhapšen je M. G. (1949), dok je S. P., inače doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovina uticajem.
 
''Sumnja se da je N. I. krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D. R., na zahtev uhapšene S. P. Za tu uslugu je, kako se sumnja, od S. P. zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M. G., a on od osumnjičenih D. R. i D. R. Postoje osnovi sumnje da je N. I. preuzeo 1.000 evra od S. P. u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Osumnjičeni S. P. i M. G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra'', stoji u saopštenju policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
GHI uCV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: