"Uspeh je obrazovanje" - Jovan Milić

Jovan Milić ima 22 godine i student je Mašinskog fakulteta. Fakultet je upisao kao učenik generacije Mašinske škole, a da želi da radi na sebi i nastavlja da niže uspehe iz srednje škole pokazao je i na fakultetu. U prvoj godini je dobio Svetosavsku nagradu. U Nišu, ali i šire, Jovan je poznat i kao humanitarac. I upravo na svoj trud tokom školovanja sa jedne, i svoj humanitarni rad sa druge strane, ovaj mladi čovek je najviše ponosan.

Niški portal

Još u srednjoj školi je sve počelo. Osnovao je sa svojim drugarima učeničku kompaniju u okviru koje su nastajali bumeranzi. Niš je tako dobio i takmičenje u bacanju bumeranga. Ipak, još važnija je bila želja da krene da se bavi humanitarnim radom. Već sedam godina se trudi da pomogne porodicama sa decom, koje su lošeg materijalnog stanja. Pomagao je i ustanovama čiji su korisnici upravo deca, a nedavno je napisao i knjigu o svom životu koja će takođe nekome pomoći. Iako kaže da nije lako baviti se humanitarnim radom, od svog rada ne odustaje.

Jovan smatra da je, pored humanosti, obrazovanje najvažnije. Kako kaže, do uspeha se najbolje dolazi učenjem i radom na sebi. O tome šta je i kako sve postigao, na šta je najponosniji i šta su mu ciljevi govorio je u emisiji ’’Naši uzori’’.

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2018. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
S04 eNv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: